Γενική Χειρουργική

Ο θυρεοειδής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος. Βρίσκεται στο λαιμό ακριβώς μπροστά από το λάρυγγα και αποτελείται από δύο τμήματα δεξιό και αριστερό που ονομάζονται λοβοί, συνδεδεμένοι με ένα στενό μέρος τον ισθμό. Έχει σχήμα πεταλούδας.

 1. Η Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή είναι μια από τις πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις με γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή του ασθενούς στις κανονικές του δραστηριότητες.
 2. Παχυσαρκία είναι η παθολογικά αυξημένη εναπόθεση λίπους στο ανθρώπινο σώμα και σημαντική αύξηση του σώματικού βάρους με δυσμενείς συνέπειες για την υγεία.
  Ονομάζεται νοσογόνος επειδή η ίδια η παχυσαρκία είναι νόσος αλλά και προδιαθέτει και προκαλεί άλλες ασθένειες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, υπέρταση, άπνοια κατά τον ύπνο, προβλήματα στις αρθρώσεις, ορισμένες μορφές καρκίνου κλπ.
  Η Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας γίνεται υπό γενική αναισθησία, διαμέσου μικρών οπών (πολύ μικρές τομές των 5-10mm) στο κοιλιακό τοίχωμα.

Χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων

 •  Στομάχου
 •  Ήπατος – Χοληφόρων -Παγκρέατος
 •  Εντέρου
 •  Πρωκτικού Σωλήνα αιμορροΐδες, Ραγάδες Αποστήματα-Συρίγγια κ.λ.π.

Ογκολογία είναι ο κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με την εμφάνιση κακοηθειών νεοπλασματικών παθήσεων στο σώμα του ανθρώπου.

Χειρουργική ογκολογία είναι ο κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με την χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών με κακοήθεις νεοπλασματικές παθήσεις.

Η αυτοεξέταση του μαστού θεωρείται σημαντική μέθοδος αναγνώρισης ανωμαλιών μαστού σε πολύ αρχικά στάδια.

Το 95% των παθήσεων του μαστού εντοπίζονται από την αυτοεξέταση και πρέπει να αρχίσει σε νεαρή ηλικία.

Μαστός – ειδικότητες – γενική χειρουργική – χειρ/κη μαστού

Η ιδιαιτερότητα του μαστού ως σύμβολο της μητρότητας και της ερωτικής ζωής κάθε γυναίκας,καθιστά την αντιμετώπιση των παθήσεων του πολύπλοκη.

Τα τελευταία χρόνια, συντηρητικές χειρουργικές επεμβάσεις εφαρμόζονται όλο και πιο συχνά στην αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων του μαστού, αντικαθιστώντας τις παλαιές ακρωτηριασμένες εκτομές.

Οι επεμβάσεις που εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

 1. Θεραπευτικές
 2. Παρηγορητικές
 3. Προληπτικές

Το είδος της επέμβασης: θεραπευτική, παρηγορητική ή προληπτική, αποφασίζετε ανάλογα με το είδος και το στάδιο της νόσου, την ηλικία,την βιολογική, ψυχολογική και κοινωνική κατάσταση της ασθενούς, τις προτιμήσεις του χειρουργού ή/και της γυναίκας.

Για να είναι αποτελεσματική μία θεραπεία πρέπει να απευθύνεται ταυτόχρονα και στις τρεις διαστάσεις του ατόμου, δηλαδή, την βιολογική , την ψυχολογική και την κοινωνική.

Οι κήλες του κοιλιακού τοιχώματος αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινή και εργασιακή ζωή που απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση. Μια κήλη που δεν αντιμετωπίζεται μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές με το χρόνο, μερικές φορές σε σημείο που να χρειάζεται επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Ονομάζουμε κήλη «κήλη» ένα άνοιγμα (οπή) στο κοιλιακό τοίχωμα μέσα από το οποίο προβάλλει, κάτω από το δέρμα, μέρος του εντέρου με το περιτόναιο που το περιβάλλει.

Η κήλη φαίνεται σαν  «διόγκωση» στην περιοχή της κοιλιάς όπου εμφανίζεται.

Οι κήλες είναι δύο ειδών:
εκ γενετής: τις βλέπουμε στην βρεφική, νηπιακή και παιδική ηλικία.
επίκτητες: τις αποκτούμε στην διάρκεια τις ενήλικης ζωής μας.

Οι κήλες μπορεί να είναι “ανατάξιμες”, δηλαδή να είναι δυνατή η επαναφορά του περιεχομένου στην κοιλιά, οπότε η κήλη εξαφανίζεται παροδικά, η “μη ανατάξιμες” δηλαδή το περιεχόμενο δεν επανέρχεται στην κοιλιά και είναι μονίμως φουσκωμένη στο σημείο που έχει εμφανιστεί.

Κήλη μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, παράγοντες που ευνοούν την δημιουργία κήλης είναι:

 1. οικογενής προδιάθεση
 2. σκληρή σωματική εργασία (βάρη κλπ.)
 3. χρόνια έντονος βήχας
 4. χρόνια δυσκοιλιότητα
 5. εγκυμοσύνη
 6. παχυσαρκία
 7. χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιά

Η κήλη μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του κοιλιακού τοιχώματος, οι ονομασίες τους αντιστοιχούν των σημείων που εμφανίζονται. Οι ποιο συνηθισμένες κήλες είναι:

Βουβωνοκήλη: εμφανίζεται δεξιά ή αριστερά στην βουβωνική χώρα. Μερικές φορές και στις δύο πλευρές ταυτόχρονα.

Μηροκήλη: εμφανίζεται δεξιά ή αριστερά στην μηροβουβωνική χώρα

Ομφαλοκήλη: εμφανίζεται στον επιγάστριο (στη μεσότητα της άνω κοιλιάς, πάνω από τον ομφαλό)

Μετεγχειρητική κήλη: εμφανίζεται προηγηθήσα χειρουργική τομή

Λεϊζερ Ραδιοχειρουργική

Θηλώματα

Τα θηλώματα είναι μικρά καλοήθη εξογκώματα του δέρματος τα οποία εμφανίζονται στο πρόσωπο, λαιμό, μασχάλες κλπ. Η αφαίρεση των θηλωμάτων γίνεται για αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους, όταν αυτοί προκαλούν προκαλούν ενοχλήσεις και προβλήματα στην κίνησα του σώματος, όταν ενοχλούν στα ενδύματα, στα κοσμήματα ή προκαλούν κνησμό.

Ξανθελάσματα

Είναι κίτρινες πλάκες από χοληστερίνη που εμφανίζονται κυρίως γύρω από τα μάτια και οφείλονται συνήθως σε διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων, χαμηλή HDL, ζαχαρώδης διαβήτης. Δεν μετατρέπονται σε καρκινώματα.

Υπερκερατώσεις

Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Α)Γεροντικές
Είναι επίπεδες, καφέ κηλίδες. Συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, χέρια, ράχη και κνήμες. Είναι γενικά ακίνδυνες.

Β) Σμηγματορροϊκές:
Η σμηγματορροϊκες υπερκερατώσεις είναι η ποιο συνηθισμένες βλάβες του δέρματος, τις συναντάμε συχνά στη πλάτη στο πρόσωπο και στα άνω άκρα.
Είναι πολύ καλά περιγεγραμμένες, έχουν λιπαρή επιφάνεια και μπορεί να είναι σκούρες η ανοιχτόχρωμες.

Γ) Ακτινικές:
Οι ακτινικές υπερκερατώσεις είναι οι πιο συχνές προκαρκινικές παθήσεις του δέρματος οφείλονται κυρίως στη χρόνια επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας και μπορούν να εξελιχθούν σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

Εμφανίζονται κυρίως σε ηλιοεκτεθειμένα μέρη του σώματος (πρόσωπο, τριχωτό κεφαλής, ράχη χεριών). Χωρίς θεραπεία ένα ποσοστό των ακτινικών υπερκερατώσεων θα εξελιχθεί σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και γι’αυτό το λόγο επιβάλλεται η

Ευρυαγγείες 

Οι ευρυαγγείες είναι διάταση πολυαρίθμων τριχοειδή φλεβών του δέρματος. Η διεύρυνση του αυλού των μικρών αυτών φλεβών τα καθιστά ορατά κάτω από την επιδερμίδα. Εμφανίζονται συχνότερα στα πόδια και στο πρόσωπο. Είναι ποιο συχνή στις γυναίκες κυρίως σε περιόδους ορμονικών ανακατατάξεων όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η κλιμακτήριος. Η ορθοστασιά και η οικογενειακή προδιάθεση (κληρονομικότητα), παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των ευρυαγγείων.

Μυρμηγκιές

Είναι βλάβες του δέρματος ιογενούς αιτιολογίας.
Εμφανίζονται κυρίως στις παλάμες και στα πέλματα.
Πρόκειται για εξωφυτικό ογκίδιο του δέρματος που μπορεί να είναι μονήρης η πολλαπλά.

Η συντηρητική (φαρμακευτική θεραπεία) έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας και υποτροπής {να εμφανιστούν ξανά}.
Το λέιζερ(Laser) είναι η θεραπεία εκλογής με άριστα αποτελέσματα.

Σπίλοι (ελιές)

Οι σπίλοι (ελιές) είναι καλοήθεις όγκοι του δέρματος που εμφανίζονται είτε από τη γέννηση, είτε αργότερα έως την ηλικία των 40 ετών περίπου. Ένας μέσος ενήλικας έχει τουλάχιστον 25 ελιές στο δέρμα του. Έχουν μέγεθος από λίγα χιλιοστά έως αρκετά εκατοστά, σχήμα συμμετρικό, χείλη ομαλά και χρώμα ομοιογενές από καφέ ανοιχτό έως μαύρο. Η αφαίρεση των σπίλων με LASER είναι μόνιμη και εξαιρετικά ασφαλής και πραγματοποιείται σε μια μόνο επίσκεψη.

Αισθητική Ιατρική

Η  σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία LASER έχει φέρει επανάσταση στη χρήση και εφαρμογή ως θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος και συγγενών βλαβών, συμπεριλαμβανομένων των αγγειακών και χρωματικών αλλοιώσεων, την αφαίρεση των τατουάζ, των ουλών και ρυτίδων. Σήμερα υπάρχει ένα ευρύ φάσμα λέιζερ που είναι διαθέσιμο για την ανάπλαση και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Το κέντρο μας διαθέτει μηχανήματα LASER της τελευταίας τεχνολογίας με άριστα αποτελέσματα, οι εφαρμογές εκτελούνται από εξειδικευμένο προσωπικό που κάνει την θεραπεία ασφαλής και ευχάριστη για τον ασθενή με τα καλυτέρα αποτελέσματα.

Εφαρμογές:

 1. Ανάπλαση, τόνωση και σύσφιξη του δέρματος
 2. Λεύκανση
 3. Λείανση ρυτίδων
 4. Αφαίρεση τατουάζ
 5. Θεραπεία σπίλων, υπερκερατωσεων, μυρμηγκιών, ηλιακών & γεροντικών κηλίδων
 6. Θεραπεία ευρυαγγείων
 7. Σύσφιξη κόλπου και λεύκανση αιδιου
 8. Αποτρίχωση
 9. Θεραπεία ξανθελασμάτων

Η κρυολιπόλυση ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, μηρούς, γλουτούς, μπράτσα, γόνατα. Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά από την 3 εβδομάδακαι συνεχίζουν να βελτιώνονται για 2 μήνες, καθώς τόσο χρόνο χρειάζεται ο οργανισμός για να αποβάλλει τα λιποκύτταρα. Η θεραπεία διαρκεί 45 λεπτά και απαιτούνται 1 έως 4 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Ο/η ενδιαφερόμενος στην αρχή της θεραπείας έχει την αίσθηση της ψύξης και έλξης που υποχωρούν μετά από μερικά λεπτά καθώς το δέρμα μουδιάζει. Σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες οι ασθενείς θα χάσουν το 20 έως 25 % του τοπικού λίπους μετά την πρώτη θεραπεία.

Το SHR (LMT HairLyse) αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα αποτρίχωσης και υπερέχει από όλα τα άλλα γιατί είναι ανώδυνο, γρήγορο, άνετο, και πιο αποτελεσματικό σε λιγότερες συνεδρίες από ποτέ. Τώρα λόγω της νέας και πατενταρισμένης  Εν-Κινήσει (In-Motion) τεχνικής και εξαιτίας του ψυκτικού μηχανισμού του συστήματος LMT HairLyse, μπορείτε να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα ακόμα στις πιο ευαίσθητες περιοχές χωρίς την ταλαιπωρία που ενδεχομένως να έχετε υποστεί με άλλες τεχνικές σάρωσης με κάθετα και οριζόντια περάσματα, οι συνεδρίες σας θα γίνουν πιο σύντομες, πιο άνετες και κυρίως με καλύτερα αποτελέσματα.

Μοναδικά Πλεονεκτήματα:

1) Γρήγορη Θεραπεία Εν-Κινήσει (In-Motion) με Συχνότητα μέχρι 10Hz!
2) Ανώδυνη: νέα AFT Τεχνολογία (προηγμένης τεχνολογίας φθορισμού) χρησιμοποιεί χαμηλή και ίσης ενέργειας.
3) Αποτελεσματικό,
4) Κατάλληλο για όλους τους τύπους Δέρματος.

Το FRACTIONAL LASER είναι µία επαναστατική θεραπεία µε εντυπωσιακά αποτελέσµατα. Είναι το µόνο που µπορεί µε ασφάλεια να περνά στα βαθύτερα στρώµατα του δέρµατος, και να δηµιουργεί έτσι τη φυσική παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η θεραπεία µε FRACTIONAL LASER διεγείρει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισµού, η οποία αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρµα κάνοντάς το να δείχνει φρέσκο, λαµπερό και υγιές. Σε αντίθεση µε τα πρωτότυπα laser που εφαρµόζονται µόνο στο πρόσωπο, το FRACTIONAL LASER εφαρµόζεται και στο λαιµό, στο ντεκολτέ, στα χέρια και σε ουλές σε οποιοδήποτε σηµείο του σώµατος κι αν υπάρχουν. Έτσι, η θεραπεία µε FRACTIONAL LASER ενδείκνυται στην: • καταπολέμηση της φωτογήρανσης και στην εξάλειψη λεπτών ρυτίδων προσώπου, λαιµού, ντεκολτέ & χεριών, όπως και δυσχρωµικών αλλοιώσεων προσώπου και χεριών (πανάδων). • καταπολέμηση µμετεγχειρητικών ουλών και ουλών ακµής. • καταπολέµηση των ραβδώσεων σώµατος (ραγάδες κοιλιάς και άκρων). • καταπολέµηση των ακτινικών υπερκερατώσεων. Λίγιες ημέρες (4-5 ημέρες) µετά την πρώτη θεραπεία, το δέρµα σας θα είναι πιο λαµπερό και µε καλύτερο τόνο. Η βελτίωσή του θα συνεχίζεται και θα είναι θεαµατική.

Το Botox είναι μία πρωτεΐνη που εφαρμόζετε ενέσιμα  τοπικά για την αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων του δέρματος . Στην κοσμητική δερματολογία, το botox χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και αποτελεί τη δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης, καθώς επίσης στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας  Η θεραπεία με botox είναι ελάχιστα επεμβατική και δίνει θεαματικά αποτελέσματα άμεσα.

Το υαλουρονικό οξύ: Είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, η χρήση του στην αισθητική αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο για την αντιγήρανση, ενυδάτωση και την ανάπλαση δέρματος.

Χρήση:

  • Διόρθωση των ατελειών του προσώπου
  • Ανάπλαση των ρυτίδων
  • Διόρθωση ρυτίδων στόματος (ρυτίδες καπνιστών)
  • Να προσδώσει όγκο στα μικρά χείλη
  • Ενυδάτωση το δέρματος

Η ελεγχόμενη θερμότητα των ραδιοκυμάτων – RF οδηγεί στην θέρμανση των ινοβλαστών κυττάρων που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, παράγοντας κολλαγόνο. Η νέα παραγωγή του κολλαγόνου έχει ως αποτέλεσμα την μακροχρόνια σύσφιξη του δέρματος .

Έτσι, ορατά αποτελέσματα είναι ένα απαλό, υγιέστερο και λείο δέρμα και μια πιο νεανική εμφάνιση.

Το High – Tech Long – Pulse Nd-Yag 1064nm Laser αποτρίχωσης της LMT, εγκεκριμένο από το FDA (οργανισμό τροφίμων & φαρμάκων), είναι το μόνο το οποίο μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε σημείο του σώματος (εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια) και σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και σε μελαχρινά άτομα με σκούρο μεσογειακό τύπο δέρματος, αλλά και σε μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα. Η αποτρίχωση με laser είναι από τις λίγες κλινικά εγκεκριμένες ριζικές θεραπείες για την θυλακίτιδα, η οποία πολύ συχνά εμφανίζεται μετά το ξύρισμα.

LONGPULSE – Nd:YAGLASER Afrodite

Το Afrodite Long Pulsed Nd:YAG 1064 είναι ένα νέο σύστημα υψηλής τεχνολογίας και εύκολης λειτουργίας laser για την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας, των ευρυαγγείων και άλλων αγγειακών βλαβών. ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Άμεση ΜΗ Χειρουργική Ανόρθωση και Σύσφιξη του Προσώπου (Mini Lift)

 • ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΔΥΝΑ.
 • ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
 • ΓΡΗΓΟΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ.
 • ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ

Τι Είναι το HiPRO-V

Το HiPRO-V Είναι Τεχνολογία  HIFU που διοχετεύει εστιασμένη υψηλής έντασης ενέργειας  στοχεύοντας την μυο-απονευρωτική στοιβάδα (SMAS), που βρίσκεται στα 3,5-4,5mm μεταξύ υποδορίου και μυϊκού στρώματος .

ΧΡΗΣΗ HiPRO-V

Η εφαρμογή του High Pro -V στο SMAS προκαλεί την συρρίκνωση και σύσφιξη της μυο-απονευρωτικής στοιβάδας , όπως και την αναπαραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα :

 1. Την άμεση ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος
 2. Την ανάπλαση και σφριγηλότατα του δέρματος
 3. Την λείανση των λεπτών ρυτίδων του μετώπου και γύρω από τα μάτια ( πόδι χήνας )
 4. Την ομαλοποίηση των ρίνο-παρειακών πτυχών
 5. Την σύσφιξη της περιοχής του λαιμού και του διπλοσάγονου
 6. Την λείανση του ντεκολτέ
 7. Αντιμετώπιση του τοπικού πάχους στην κοιλιά, γύρω από τον ομφαλό και στα πλάγια της μέσης, στους γλουτούς, στους βραχίονες , στα γόνατα και στον αστράγαλο με αποτέλεσμα την διαμόρφωση περιγράμματος του σώματος.

Οι ευρυαγγείες είναι πρόβλημα κυρίως αισθητικό που πλέον με τις σύγχρονες μεθόδους θεραπείας και τα ειδικά laser μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως.

Οι σκληρυντικές θεραπείες και το λέιζερ αποτελούν την βάση στην αντιμετώπιση τους

Συχνές Ερωτήσεις

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε πληροφορίες για κάποια από τα πιο βασικά ερωτήματα που έχουν οι πελάτες μας!

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη: 17:00 – 20:30